Ekstrakt

16°P

Alkohol

7,5%

Temperatura

podawania

10-13°C

Zalecane

szkło

snifter

Fermentacja

górna

 

Goryczka

 

 

 

Pepper Ale. Piwo o karmelowej barwie, bardzo pełne i intensywne w smaku. fermentowane drożdżami do piwa pszenicznego w podwyższonej temperaturze, co przełożyło się na sporą ilość alkoholu przy ekstrakcie 16 stopniowym. wyczuwalne są estry i fenole, a szczodry dodatek mielonego, czarnego pieprzu sprawia, że szybko rozgrzewa.

Foodpairing. Dania kuchni azjatyckiej i indyjskiej, curry, kanapka z pastrami, pieczony indyk, pizza z salami pepperoni, desery bez czekolady, baklava.

Seria: 

 kup online

Opakowanie: 

  • butelka bezzwrotna 0,5l (kart. 20 szt.),

  • PET Keg 30l.

Powrót do listy piw

© 2020 Browar Odra Barrels